Golfweekend

Innan mina barn föddes kunde jag spendera ganska många dagar i rad med att spela golf. På min hemmaklubb, Trosa GK, anordnas varje år något som kallas för Trosaveckan, vilket är en vecka med minst en ny tävling varje dag. För några år sedan styrde jag min semester så att jag kunde deltaga i flera av dessa tävlingar, ibland men sällan med viss framgång. På senare år har det dock blivit alldeles för få rundor för att motivera årskostnaden, möjligen med undantag av 2010. Förra året mäktade jag endast med fyra stackars rundor.

I år gavs utökade möjligheter för golf varför jag och min vapendragare Göran bestämde oss för en helg helt dedikerad till golf, god mat och dryck. Planen var att spela 54 hål, dvs tre rundor, samt möjligen hinna med lite träning också. Det senare visade sig naturligtvis vara helt omöjligt att hinna med… Men det blev i alla fall två rundor på lördagen och en på söndagen och en grym träningsvärk på måndagen.

Spelkvaliteten var väl lite sisådär i början men tog sig allt eftersom förutom mitt puttande. Efter första rundan investerade jag helt sonika i en ny putter. Den gamla gick helt enkelt inte att putta bollarna i hålet med. Omöjligt.

Eftersom golf helt klart är en materialsport var det bara att bita i det sura äpplet och investera sig till bättre resultat. Sagt och gjort, en sprillans Odyssey Metal-X 2-Ball Putter som enligt egen utsago är ”en perfekt blandning av friktion och känsla!” (utropstecken!!).

Resultatet lät såklart inte att vänta på sig. 98 slag, blev 90 slag, blev 87 slag och 37 poäng, vilket på golfspråk innebär förbättring av handicapet. I mitt fall till 13,7. I antal puttar gick det från 35 (med två streck, dvs förmodligen typ 40) till 39 till 33. Succé!

Och så till min egen slutsats. Det skola härmed vara empiriskt bevisat att man genom att köpa bättre material kan sänka sina scorer. Så därför åker jag imorgon iväg till Dormy och köper en ny driver…

Kommentarer inaktiverade för Golfweekend

Under Privat

Kommentarer inaktiverade.