Curling

curling1Curling, denna fantastiska sport där lilla Sverige är bland de främsta. Precis som Snooker är Curling en fantastisk tevesport. Båda möjligen överträffade av Golf och Amerikansk Fotboll. I senaste EM nu i december i Turkiet tog Lag Edin guld på herrsidan och Lag Sigfridsson brons på damsidan. Få har väl dessutom missat att det gått hyfsat i OS.

Jag har spelat Curling två gånger, senast för några månader sedan i Danderydshallen där Stocksunds Curlingklubb huserar. Och bara för att vara tydlig. Curling är sanslöst svårt. Förutom att isen är hal som tusan, halare än vanlig hockeyis, vilket gör det svårt att hålla balansen, ska man trycka iväg en tjugokilossten dryga fyrtio meter med precision i såväl längd som sidled. Den elaka isen tog två av mina kollegor vid senaste tillfället, båda med ryggsmärtor. Hjälm är ett skall-krav för nybörjaren.

Nu kan man ju fråga sig varför jag, när jag äntligen skriver ett nytt blogginlägg efter ett halvårs frånvaro, väljer att skriva ett inlägg om Curling. Jo, därför att jag fick ett Curlingspel i julklapp som jag fann väldigt underhållande. Ett riktigt spel alltså. Inte ett för någon spelkonsol.

curling2

Spelet heter Compact Curling och är precis som det heter, ett Curlingspel i kompaktformat. Man rullar ut en dryg meter plastbana som man låter plaststenar med en kullagrad kula under glida iväg mot boet. Tyvärr finns varken behov eller möjlighet att sopa fram stenen.

Spelet har dessutom av Leksaksbranschen utsetts till årets vinnare av Guldtärningen 2012 som Årets Spelnyhet. Så nu vet ni det.

Kommentarer inaktiverade för Curling

Under Privat

Kommentarer inaktiverade.